Telepati, akupunktur, healing, ufoer og pyramidekræfter – hvad er det egentlig for noget? Er der noget om snakken? Virker det? Er der nogen beviser?

Sammen med en gruppe danske videnskabsfolk og skribenter deltog jeg i udarbejdelsen af denne bog, som blev udgivet på Politikens Forlag i oktober 2002. Bogen giver kritiske og saglige svar på de spørgsmål, der altid dukker op, når man støder på såkaldte alternative fænomener.

Vi giver vores bud på, hvad der er fup, hvad der er fakta, og hvad der simpelthen aldrig er blevet undersøgt videnskabeligt. Kender du f.eks. den helt naturlige forklaring på, hvorfor både du og jeg kan gå på glødende kul? Vidste du, at en stor del af befolkningen, født nord for den 67. breddegrad, ikke har noget horoskop, eller at der ikke findes et eneste mikrogram aktivt stof i homøopatisk medicin?

Bogen er et leksikon som fra A til Å gennemgår de fleste kendte overnaturlige fænomener, omtaler personer som gennem historien har påstået at været i besiddelse af overnaturlige evner samt går i dybden med de teknikker og metoder personer inden for den alternative verden benytter sig af.


Pressen skrev:
Bogen er det første danske værk, der med videnskabelige briller giver et samlet overblik over alt det, der har fået prædikatet ”det alternative”.
- Vejle Amts Folkeblad

Det nye opslagsværk sætter sig modigt på den skrøbelige stol mellem tro og viden. Fra denne øretævernes vaklende siddeplads går bogen så i gang med i alfabetisk rækkefølge at fremlægge tilgængelig viden om det alternative.
- Morgenavisen Jyllands Posten

Det er en meget interessant bog og også i vid udstrækning brugbar for alle, der har behov for at have et vist kendskab til den alternative verden. Et flot arbejde og et tiltrængt forsøg på at skaffe overblik over en højest aparte og varierende verden.
- Midtjyllands Avis

En oplagt gaveidé til de alternativt interesserede. Og dem er der mange af!
- Lokalavisen Nordsjælland

<< tilbage